5 mai 2010

Campanie de strângere de fonduri „Fă o Faptă Bună”

                                     


Campanie de strângere de fonduri „Fă o Faptă Bună”

Traficul de persoane este o problemă socială actuală în România aşa cum reiese şi din rapoartele de ţară redactate de raportorii naţionali şi internaţionali.
În lume, 12, 3 milioane de adulţi şi copii sunt exploataţi anual. Printre cele mai active grupuri infracţionale în ceea ce priveşte traficul de persoane, la nivelul Uniunii Europene, se numără şi grupurile de crimă organizată româneşti. În prima jumătate a anului 2009 au fost identificate 343 de victime ale traficului de persoane. 121 de victime din totalul victimelor identificate au fost exploatate sexual atât în ţară cât şi în străinătate.
Începând cu anul 2008, Fundaţia Raţiu pentru Democraţie, prin intermediul programului „Nu e de vânzare – Alege pentru binele tău” a abordat problematica asistării şi sprijinirii victimelor care au supravieţuit exploatării sexuale.
La nivelul judeţului Cluj nu există organizaţii care să aibă ca şi principal obiect de activitate asistarea victimelor traficului de persoane. Pentru creşterea calităţii activităţilor de sprijinire a victimelor traficului de persoane care au fost exploatate sexual este nevoie de planificarea şi implementarea unui program terapeutic structurat şi complex. În acest context echipa programului „Nu e de vânzare – Alege pentru binele tău” doreşte să demareze procedurile de înfiinţare a unei entităţi juridice destinată în exclusivitate luptei împotriva traficului de persoane. Această asociaţie va oferi servicii de consiliere socială, psihologică şi juridică, va intermedia oferirea de servicii medicale de urgenţă victimelor traficului de persoane, va pune bazele unui program terapeutic pentru beneficiarii săi şi va continua proiectele de mobilizare a comunităţii împotriva traficului de persoane.
Echipa programului „Nu e de vânzare – Alege pentru binele tău” lansează prima campanie de strângere de fonduri numită „Fă o Fapta Buna”. Campania constă în lansarea blogului de donaţii www.faofaptabuna.blogspot.com şi implementarea campaniei de donaţii cu premii „Fă o faptă bună”.

Principiul de funcţionare a blogului www.faofaptabuna.blogspot.com şi regulamentul
Blogul este adresat tuturor celor care doresc să facă o faptă bună, celor care doresc să contribuie la bunăstarea societăţii în care trăiesc şi tuturor celor cărora le pasă de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Blogul a fost lansat cu sprijinul membrilor echipei Fundaţiei Raţiu pentru Democraţie care au făcut donaţii în produse.
Toţi cei care doresc să facă o faptă bună pot să liciteze unul din produsele postate pe blog sau pot dona orice produs spre a fi licitat.
Blogul are o perioada nedeterminată de funcţionare iar bani adunaţi vor fi utilizaţi pentru înfiinţarea unei asociaţii cu scopul asistării victimelor traficului de persoane. În cazul în care suma obţinută din campaniile de strângere de fonduri va fi mai mare decât suma necesară înfiinţări unei asociaţii, banii rezultaţi vor fi folosiţi pentru acoperirea serviciilor necesare viitorilor beneficiari. Bilanţul financiar va fi făcut public pe blogul nuedevanzare-alegepentrubineletau.blogspot.com.

Organizatorul blogului de donaţii: Fundaţia Raţiu pentru Democraţie

Loc de desfăşurare: online

Cine poate participa:
Poate participa orice persoană fizică, care doreşte să doneze un produs pentru blogul de donaţii sau care doreşte să liciteze pentru donaţiile deja existente pe blog.

Regulament de desfăşurare:
1. Valoarea fiecărei donaţii va fi estimată de donator ca şi preţ de referinţă.
2. Orice persoană poate dona orice produs spre a fi licitat pe blog. Cheltuielile de transport vor fi acoperite de donator.
3. Fiecare donaţie postată va avea afişat preţul de referinţă aşa cum a fost apreciat de către donator.
4. Fiecare persoană care doreşte să liciteze pentru un produs va oferi o sumă printr-un comentariu la postarea respectivă.
5. Licitaţia va rămâne deschisă pentru trei zile. În această perioadă orice persoană poate licita pentru produsul respectiv.
6. La încheierea licitaţiei produsul va fi considerat achiziţionat de persoana care a licitat cu suma cea mai mare.
7. Produsul achiziţionat va fi trimis donatorului prin servicii de curierat sau poştă în funcţie de preferinţe, la maxim 3 zile de la încheierea licitaţiei.
8. Detaliile privind adresa poştală, modalităţile de efectuare a donaţiilor vor fi discutate individual cu fiecare donator sau persoană care licitează prin intermediul adresei de mail: office@notforsale.ro
8. Donaţia se va face la livrarea coletului (ramburs).

Un comentariu:

snobis spunea...

OCHIUL PE TINE

Trimiteți un comentariu

Ne-au onorat cu prezenta